Mihăiță Radu

Bogdan Ardeleanu
March 12, 2022
Aurel Muraru
March 12, 2022
Bogdan Ardeleanu
March 12, 2022
Aurel Muraru
March 12, 2022

A absolvit Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” în anul 1998. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Facultății Naționale de Muzică București, Secția Canto. A absolvit în anul 2003, iar în anul 2004 a absolvit și Masterul în cadrul aceleiași Facultăți.

Parcurs profesional

În anul 2004 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist-liric (bas/bariton) și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: „Țara Surâsului”, „Fantoma de la Operă”, „Broadway București”, „Contesa Maritza”, „Floarea din Hawaii”, „Silvia”, „Suzana”, „Burghezul Gentilom”, „Candid”, „Paganini”, „Micuța Dorothy”, „Cocoșelul ascultător”, „Gulliver în țara piticilor”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Dragostea celor 3 portocale”.

De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum: Primarul din Doroszma –„Victoria și-al ei husar”, Harry – „My Fair Lady “, Blind – „Liliacul”, Mihaly –  „Voievodul Țiganilor”, Neguțătorul – „Kiss me, Kate!”.

A câștigat numeroase premii printre care și: Premiul lll -Concursul Național de Interpretare Muzicală „Mihail Jora”, Premiul lll -Festivalul Național al Lied-ului Românesc -Brașov.

De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate.