Alois Doboș

Alexandru Vasile
March 12, 2022
Arnold Mack
March 12, 2022
Alexandru Vasile
March 12, 2022
Arnold Mack
March 12, 2022

A absolvit  Liceul în anul  1980. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Facultății de Muzică „Spiru Haret” – Secția  Pedagogie muzicală.

În anul  1992  se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric- bariton, și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: „Voievodul  Țiganilor” , „Văduva  Veselă” , „Silvia”,   „Contesa  Maritza”, „Sânge Vienez”, Offenbach- „Choufleuri”, „Liliacul”, „My Fair Lady”, „Secretul lui Marco Polo”, „Crai  Nou” –  C. Porumbescu, „Țara  Surâsului”, „Victoria și-al ei husar”, „Floarea din Hawaii”,  „Fantoma de la Operă”, „Bal la Savoy”, „Vânzătorul de  păsări”, „Burghezul  Gentilom”, „Hello Dolly”, „Prietenul meu Bumbury”, „Frumoasa Elena”, „Kiss me, Kate!”, „Paris, mon Amour”, „Brodway Bucuresti”, „O noapte la Veneția”.

De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum: „Paganini” – Fr. Lehar, în rolul lui Beppo, „Gondolierii” – unul din cei trei gondolieri, „M. Choufleuri” – în rolul Dl. Brioch, „Romeo și Julieta” în rolul Grăjdarului, „Crai Nou”, de C. Porumbescu în rolul lui Neacșu, „Rebecca”, în rolul ‘Un servitor’ la Conacul  Manderley, „Kiss me, Kate!- în rolul ‘Portarul’, „Sânge Vienez” – în rol de Servitor,

De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, dintre care amintim: Timișoara,  Focșani, Brăila, Sibiu, Blaj.