Irina Onea

Ioana Alexandra Băiașiu
March 10, 2022
Meri Ferariu
March 10, 2022
Ioana Alexandra Băiașiu
March 10, 2022
Meri Ferariu
March 10, 2022

A absolvit Facultatea de Muzică- secția Pedagogie Muzicală în anul 2008.

Parcurs profesional

În anul 1997 devine artist liric- mezzo în cadrul Filarmonicii  „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, unde își desfășoară activitatea până în 2002. În această perioadă participă în cadrul corului Filarmonicii la numeroase concerte cu Requieme de Verdi, Mozart, Faure, Simfonia a 9-a de Beethoven, etc.
În anul 2002 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” în calitate de artist liric- alto și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: „Liliacul”, „Voievodul Țiganilor”, „Văduva veselă”, etc.
De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum: Czipra- „Voievodul Țiganilor”.
A câștigat numeroase premii, dintre care menționăm Premiile obținute la Olimpiada Națională de Muzică.
De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate în Italia, Franța, Scoția, etc.Valcea                unde își desfășoară activitatea până în 2002 . În această perioadă participă în cadrul corului  Filarmonicii la numeroase concerte cu Requieme de Verdi, Mozart, Faure, Simfonia A noua de Beethoven, etc.
În anul 2002 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric-alto  și  evoluează  pe  scena  acestuia   în  spectacole  ca:Liliacul,  Voievodul  țiganilor,   Văduvă  vesela,  etc .
De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum :Czipra, Voievodul Tiganilor
A câștigat numeroase premii printre care și premii la Olimpiada Națională de Muzica.
De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, în Italia, Franța, Scoția, etc