Oana Vâlceanu

Octavian Ștefănescu
March 21, 2022
Alexandra Borîia
March 21, 2022
Octavian Ștefănescu
March 21, 2022
Alexandra Borîia
March 21, 2022

 A absolvit Liceul de Coregrafie „ Floria Capsali” din București în anul 2003.  Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Universității la Facultatea de Psihologie si Științele Educației din București.

Parcurs profesional

În anul 2003 se angajează la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” ca balerină în ansamblul de balet unde își desfășoară activitatea până în prezent. În această perioadă dansează în spectacolele: „Paganini”, „Lăsați-mă să cânt”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Văduva veselă”, „Sânge vienez”, „Liliacul”, „Silvia”, „Urban Kiss”, „Broadway”, „Bonjour, Bonne Nuit, Paris!”, „Țara Surâsului”,

„Burghezul gentilom”, „Royal fashion”, „Alice”, „Victoria și-al ei husar”, „My fair lady”, „Voievodul Țiganilor”, „Fluturi”, „Vitraliul unei vieți”, „Kiss me, Kate!”, „Opereta Fest”,etc.

În anul 2014 are un contract pe vas care îi îmbogățește experiența de dansator. Aici învață noi spectacole și stiluri de dans.

În perioada 2015-2018 colaborează cu instituția „Opereta comică pentru copii” și dansează în spectacole ca: „Jack și vrejul de fasole”-regia și coregrafia Corina Dumitrescu, „Albă ca zăpada”-regia și coregrafia Corina Dumitrescu, „Fetița cu chibrituri”-regia și coregrafia Corina Dumitrescu, „Pinocchio” regia și coregrafia Mihai Babuska, „Don Quijote”-regia și coregrafia Cătălin Caracas , „Sunetul muzicii”-regia și coregrafia Răzvan Mazilu, etc.

A participat la numeroase festivaluri și turnee în țară și străinătate dintre care amintim: participarea la Festivalul „Viața e frumoasă” în toate edițiile, Festivalul de teatru „Povești pentru copii și oameni mari”, Alba-Iulia 2007 cu spectacolul „Broadway”, turneu în Italia cu spectacolele: „Moulin Rouge”, „Chicago”, „Cats”, „Notre Dames de Paris”, „ Musical Story”, „Napule”, „Mediterraneo”, „Dali Opera all’Operetto”, etc.

A participat la turnee în Germania, Austria, Elveția, cu impresarul Heinz Hellberg în spectacole de Operetă.