Relu Dobrin

Mircea Crăciun
March 20, 2022
Sorina Micșunescu
March 20, 2022
Mircea Crăciun
March 20, 2022
Sorina Micșunescu
March 20, 2022

A absolvit Colegiul Național de Arte “Regina Maria”, secția Coregrafie în anul 1998 și a urmat cursuri de formare pentru ocupația de Asistent regizor artistic, cursuri organizate în cadrul proiectului Scenart.

Parcurs profesional

În anul 1998 devine balerin al Operei din Constanța unde își desfășoară activitatea până în 2004. În această perioadă dansează atât ca balerin cât și ca prim-solist în spectacolele: „La fille mal gardee”, „Coppelia”, „Requiem” de W.A.Mozart, „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, „Amorul vrăjitor”, „Aida”, „Traviata”, „Madama Butterfly”, „Carmen”.

În anul 2004 devine solist balerin al Teatrului de Balet Oleg Danovski unde dansează în spectacole precum „Lacul lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Crăiasa zăpezii”, „Peer Gynt”, „Cenușăreasa”, „Cei trei muschetari”, „Adios Tristeza”, „Max și Moritz”.

În anul 2009 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” ca balerin pentru ca mai apoi să devină solist balerin și dansează în spectacole ca: „Victoria șial ei husar”, „Bonjour, Bonne Nuit, Paris!”, „Rebecca”, „Romeo și Julieta”, „Maria de Buenos Aires”, „Liliacul”, „Văduva veselă”, „Silvia”, „Paris, mon amour”, „Anais”, „Vrăjitorul trezit”, „Vitraliul unei vieți”, „O noapte la Veneția, o noapte la Viena”, „Kiss me, Kate!”, „My Fair Lady”, „Candid”, „Alice în Țara Minunilor”.

În calitate de balerin și prim–solist a colaborat cu instituții de prestigiu precum Teatrul Național București, Opera Națională București, Teatrul Metropolis, Centrul Național al Dansului și „Gigi Căciuleanu” Romania Dance Company.

În cadrul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” a lucrat de asemenea ca asistent coregraf al spectacolului „Silvia” de Emerich Kalman, a creat propriile coregrafii pentru spectacolele de dans „Fluturi” și „6 – Piesă neterminată pentru pian, idei și muză” dar și pentru diverse momente coregrafice cum ar fi „Respiro”, „Adios Nonino”, ”Lista lui Schindler”, „Parla piu piano”, „Danza ritual del fuego”, „Molto rumore per nulla”, „This is my song”.