Marian Chirazi

Ștefan Băloi
March 20, 2022
Mircea Crăciun
March 20, 2022
Ștefan Băloi
March 20, 2022
Mircea Crăciun
March 20, 2022

A absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din București în anul 2007. În prezent, și-a continuat studiile în cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, Școala Doctorală – Secția Teatru.

Parcurs profesional

În anul 2021 este angajat pe postul de prim – solist în cadrul companiei de balet a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, București unde își desfășoară activitatea. În această perioadă este prezent în repertoriul curent de spectacole al Teatrului.
În anul 2017 dansează în cadrul companiei „Vortice Dance” din Portugalia, este invitat ca dansator/solist în cadrul turneului din Brazilia și colaborează ca dansator/solist în cadrul emisiunilor tv precum „Te Cunosc de Undeva, IUmor și X Factor
În anul 2012 își desfășoară activitatea în calitate de dansator în cadrul emisiunilor tv precum „Dansez Pentru Tine”, „Vocea României”, „Românii au Talent” și colaborează cu Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București în calitate de dansator/solist în spectacolul „Maria de Buenos Aires” și alte spectacole precum „Romeo și Julieta, Silvia, Contesa Maritza, ș.a.”
În anul 2008 este angajat pe postul de ansamblu, dar este selectat și pentru roluri de solist în cadrul companiei de balet al Operei Naționale din București.

Repertoriul său include roluri în spectacole precum:

solist „Victoria și-al ei husar”
coregraf, solist „Seară Mediteraneană”
solist „Dans în jurul lumii”
solist „Voievodul Țiganilor”
solist „Țara Surâsului”
ansamblu „My Fair Lady”
solist „Kiss me, Kate!”
solist „Candid”
solist „Vitraliul unei vieți”
solist „Fluturi”

A urmat cursuri de perfecționare / masterclass în București, în cadrul O. N. R. B cu Gillbert Mayer (Opera Națională din Paris), New York, U.S.A, în cadrul Broadway Dance Center, cu Nijawwon Matthews, New York, în cadrul companiei de dans Alvein Ailey, cu Maguette Camara.

A câștigat numeroase premii printre care Premiul Special din cadrul Olimpiadei Naționale de Balet din România și a fost nominalizat la secția „Cel mai bun solist/balet” în cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale.

Articole publicate în cadrul Școlii Doctorale – „Expressiveness of gestural communication through body actions” – https://www.ceeol.com/search/article-detail?id=957635