George Ionuț Vîrban

Vestitorii primăverii… în partituri tenorale
februarie 17, 2018
Bogdan Lupea
februarie 22, 2018

George Ionuț Vîrban

Este în prezent masterand la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa Conf. Univ. Dr. Mariana Colpos, dar studiul bellcanto-ului l-a inceput în anul 2009, la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”din Galați, îndrumat de profesoara Rodica Koler .
În anul 2013, George, a obținut Bursa „Tinere Talente” din cadrul Fundației Principesa Margareta a României, fapt ce a contribuit în mod vizibil la evoluția tânărului tenor. Au urmat serii de masterclass-uri cu nume de rezonanță internațională în lumea operei precum: tenorul Vasile Moldoveanu, tenorul Marcello Giordani, soprana Leontina Văduva, ”

mezzosoprana Viorica Cortez, concerte la Opera Națională București, Filarmonica George Enescu, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica ”Mihail Jora” Bacău, Sala Radio și participarea la competiții de rang național și internațional precum: Concursul Internațional de Canto „Vox Artis” Sibiu, Concursul Internațional de Canto „George Enescu” Paris, Concursul Internațional de Canto ”Jeunes Espoirs” Avignon, Le Grand Prix de L”Opera București, Concursul Național ”Mihail Jora” București.
În 2016 a debutat la: Teatrul de Operă și Balet din Saransk, Rusia în rolul lui Lensky din Opera ”Evgheni Oneghin” de Ceaikovsky

și la Opera Grand Avignon Franța.
În 2017 a concertat la Harbin Concert Hall-China, Shanghai Symphony Hall-China, Opera Română Cluj-Napoca în rolul lui Lensky, Opera Națională București în rolul lui Nemorino și devine prim solist al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, debutând în rolul lui Koltoy la premiera operetei “ Victoria și al ei husar” și în „Concertul celor 3 Tenori”
Tot in 2017 a fost desemnat de Revista Actualitatea Muzica “Cel mai bun tânăr solist”.