Maria de Buenos Aires

Data premierei: 11 martie 2011

Soliști balet:
Maria: Diana Ferencz/ Violeta Dincă/ Vanda Ștefănescu 
Poetul: Traian Vlaș/ Marian Chirazi/ Alexandru Negru/ Dragoș Roșu

Soliști vocali:
Maria: Diana Nițu/ Anca Țurcașiu
Poetul: Cătălin Petrescu/ Alexandru Agarici
Povestitorul: Andras Istvan Demeter

Cu participarea copiilor: Monica Agarici, Sara Cuncea

Ansamblul de balet: Iolanda Petrescu, Monica Ștraț, Eugenia Stoian, Corina Aldea, Luminița Dincă, Gabriela Călin, Raluca Popa, Andreea Toma, Mădălina Mechenici-Turiga, Alexandra Gavrilescu, Irina Strungăreanu, Vanda Ștefănescu, Laura Andrei, Elena Ghenoiu, Bianca Patriche, Andrei Ciobanu, Alexandru Bârsănescu, Dragoș Roșu, George Agache, Levente Szasz, Cristian Osoloș, Relu Dobrin, Paul Cimpoieru, Eduard Constantinescu


Descriere

„Maria de Buenos Aires” este o poveste despre viață, moarte și renaștere, personajul principal devenind pe scenă întruchiparea unui Buenos Aires pasional, distructiv, decadent, dar având posibilitatea de a se salva tocmai prin asumarea și înțelegerea destinului său. Povestea suprarealistă se învârte în jurul unei femei ușoare din capitala argentiniană, pe nume Maria, personaj care, după moarte, devine pe scenă Umbra Mariei și reface traseul vieții acesteia. Călătoria ei este marcată de întâlnirea cu un poet, câteva „marionete” aflate sub controlul acestuia și un circ de psihanaliști.


Propunând o viziune originală, reinterpretarea libretului opune purei fatalități puterea catharctică a luptei cu destinul și renunță la aluziile blasfemice la adresa unei divinități nedrepte care determină în mod implacabil un mers prestabilit al lucrurilor. Prin lupta pe care o duce Umbra sa pentru a împiedica reiterarea istoriei personale în viața fiicei sale, un alter ego al ei, Maria se împotrivește, de fapt, propriului destin și învinge fatalitatea.


Detalii spectacol

Data premierei: 11 martie 2011

Muzica de Astor Piazzolla
Libretul de Horacio Ferrer
Traducerea libretului: Alexandru Agarici
Regia și coregrafia: Mário Radačovský


Dirijor: Lucian Vlădescu
Scenografia: Marek Holly
Costumele: Ema Nowak
Producător delegat general: Iulian Rădoi
Asistent de regie: Raluca Popa
Asistent de coregrafie: Andreea Duță

Galerie foto

X
Abonează-te acum la newsletter
Abonarea trebuie confirmată din adresa de email scrisă mai sus. Cei care se înregistrează cu adresă de yahoo, trebuie să adauge adresa noastră de email newsletter@opereta.ro la contact. Dacă nu este adăugată, este posibil ca newsletter-ele noastre să intre în folderul de spam.