Concert de romanțe

Dirijor: Lucian Vlădescu

Cu: Mioara Manea-Arvunescu, Tina Munteanu, Ernest Fazekas, Cătălin Petrescu

Cu acompaniamentul Formației "Romanțe" a Teatrului de Operetă și Musical "Ion Dacian"


Descriere

Concertul de romanțe aduce în prim-plan un repertoriu alcătuit din creații clasice ale genului, precum: Dragoste, buruiană reaPe lângă plopii fără soțN-ai să știi niciodatăSă-mi cânți, cobzar și multe altele.

Înrudită cu liedul, romanța este unul dintre cele mai vechi subgenuri ale muzicii ușoare românești, fiind definită ca „un cântec tânguios, o istorioară veche, în versuri naive”, iar textul său liric a fost asemănat unei 


mărturisiri directe, pe înțelesul tuturor. După 1848, romanța ocupă un loc aparte în repertoriul lăutarilor, dar și al teatrelor.

Concertul de romanțe a intrat în repertoriul Teatrului de Operetă și Musical odată cu participarea la Festivalul „Zilele Monteorului” – ediția 2011, concertul având loc atunci într-un cadru deosebit, în fața Conacului Monteoru, o clădire de patrimoniu, construită la sfârșitul secollui a XIX-lea.


Detalii spectacol

Dirijor: Lucian Vlădescu


X
Abonează-te acum la newsletter
Abonarea trebuie confirmată din adresa de email scrisă mai sus. Cei care se înregistrează cu adresă de yahoo, trebuie să adauge adresa noastră de email newsletter@opereta.ro la contact. Dacă nu este adăugată, este posibil ca newsletter-ele noastre să intre în folderul de spam.