Liliacul – Die Fledermaus

Pe data de 30 iunie, la ora 18.30, în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, încheiem stagiunea cu îndrăgita operetă "Liliacul" de Johann Strauss - fiul.

"Liliacul" (în germană, „Die Fledermaus") este o operetă în trei acte de Johann Strauss - fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul "Le Réveillon" scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien", pe data de 5 aprilie 1874.

Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de revelion. Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul". 

Regia, scenografia și lighting design: Matteo Mazzoni
Conducerea muzicală: Lucian Vlădescu
Coregrafia:
Roxana Colceag
Video artist:
Fabio Massimo Iaquone, Luca Attilii
Maestru cor: Gabriel Popescu
Dirijor cor: Aurel Muraru

Distribuția

Eisenstein – Alfredo Pascu
Rosalinda – Patricia Seymour
Adela – Mediana Vlad
Falke – Stefan Popov
Frank – Orest Pîslariu-Ranghilof
Alfred – Bogdan Lupea
Dr. Blind – Cristian Caraman
Orlofsky – Raluca Ciocă
Frosch – Cătălin Seimeanu
Ida – Maria Baciu

 

X
Abonează-te acum la newsletter
Abonarea trebuie confirmată din adresa de email scrisă mai sus. Cei care se înregistrează cu adresă de yahoo, trebuie să adauge adresa noastră de email newsletter@opereta.ro la contact. Dacă nu este adăugată, este posibil ca newsletter-ele noastre să intre în folderul de spam.