Dincolo de cortină

Expo costume

Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" vă invită la Centrul Cultural "Ion Manu" din Otopeni pentru a vizita expoziția de costume "Dincolo de cortină".
Expoziția cuprinde costume din opereta "Liliacul" de Johann Strauss-fiul, reprezentată în stagiunea 2016-2017. Conceptul costumelor, realizate din materiale nobile - tafta, mătase, brocart, chiffon, stofă de lână -, poartă semnătura lui Matteo Mazzoni.
Vă invităm să treceți pragul unei case burgheze de la sfârșitul secolului 19, cu intrigile ei amoroase, și apoi să intrați în lumea elegantă și opulentă a balurilor și farselor aristocrației!
Expoziția este deschisă în perioada 26 iulie- 24 septembrie 2017 în interavalul orar 9.00-18.00, iar accesul publicului este gratuit.

Rosalinda - actul 1
Rochie burgheză de zi, sfârșitul sec. 19, din tafta cu aplicații din același material. Pentru un plus de eleganță, poate fi accesorizată cu crinolină. A fost purtată de artista Patricia Seymour în actul 1.

Rosalinda - actul 2
Rochie de bal, tipică sec. 19, în stil nouveau roccoco. Fiind o rochie de seară, mătasea în dublu strat este accesorizată cu dantelărie croșetată manual și personalizată.

Adela - actul 1
Uniformă de casă, tipică sufragetelor în sec. 19. Materialele folosite sunt: bumbac pentru fustă și brocart pentru corset. Pentru a evidenția poziția socială a stăpinilor casei, corsetul este îmbogățit cu fronseuri realizate manual din chiffon.
Rolul Adelei este interpretat de solista Mediana Vlad.

Adela - actul 2
Rochia-emblemă a spectacolului, exemplifică eleganța și opulența acelor timpuri, prin folosirea voalului de mătase cu imprimeu de mătase, tehnică foarte costisitoare de țesere. Decolteul amplu al corsetului este amplificat de accesorizarea umerilor cu volane bogate.

Ida - actul 2
Rochie de bal, sec. 19, din tafta și accesorii florale. Sora Adelei, Ida, este prezentă și ea la balul dat de prințul Orlofsky și o introduce pe sora ei, prezentând-o drept artistă. Rochia a fost purtată de Maria Baciu.

Prințul Orlofsky
Uniformă militară stilizată, din stofă albă și roșie, folosită special pentru ceremonii. Diferența față de uniforma de luptă este dată de calitatea țesăturilor, cât și de accentuarea liniilor prin folosirea vipuștii de mătase.

Eisenstein - actul 1
Costum de zi din stofă, în cromatică naturală. Pantalonul, cămașa și vesta în culori neutre amplifică culoarea jachetei. Costumul a fost purtat de Alfredo Pascu în actul 1.

Eisenstein - actul 2
Ținută masculină de gală, formată din pantalon negru din stofă, cămașă albă, vestă albă și jachetă neagră tip frac. Țesătura costumului este stofă de cashmir, singura acceptată în epocă pentru ocazii festive.

Alfred - actul 1
Costum de stofă, de zi, format din pantalon, cămașă, vestă și jachetă. Vesta iese în evidență datorită texturii țesăturii, de tip brocart. Costumul a fost purtat de artistul Bogdan Lupea în actul 2.

Alfred - actul 2
Costum de stofă, de zi, format din pantalon, cămașă, vestă și jachetă. Vesta iese în evidență datorită texturii țesăturii, de tip brocart. În buzunarul vestei Alfred ținea celebrul ceas cu care seducea tinerele naive.

X
Abonează-te acum la newsletter
Abonarea trebuie confirmată din adresa de email scrisă mai sus. Cei care se înregistrează cu adresă de yahoo, trebuie să adauge adresa noastră de email newsletter@opereta.ro la contact. Dacă nu este adăugată, este posibil ca newsletter-ele noastre să intre în folderul de spam.